Şahinbey, 15 Temmuz Şehitlerini andı.
Şahinbey, 15 Temmuz Şehitlerini andı. Şahinbey Belediyesi 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitleri anma programı düzenledi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Gaziantepli şehitler Seyit Ahmet Çakır ve Mehmet Demir'in aileleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden program, 2014 yılı İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında birinci olan İrem Oluğ’un ‘Otuz Kuş’ şiirini okuması  ile devam etti.

MİLLETİMİZ İMANLI GÖĞSÜNÜ SİPER ETTİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, millet olarak herşeye hazır olduklarını belirterek,“15 Temmuz hain darbe girşiminde büyük bir mücadele veip, hayatlarını ortaya koyan ve bu zaman kadar vatan toprağı için şehadete yürümüş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Allah onlardan razı olsun ve bizleri de onların şefaatine nail eylesin. Biz millet olarak her şeye hazırız. Öyle olmasaydı 15 Temmuz'da bu hain darbe girişimine karşı, uçaklara, helikopterlere, tanklara, toplara ve tüfeklere karşı milletimiz imanlı göğsünü siper edip meydana çıkamazdı. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletimiz meydanlara, havalimanlarına koştu, tankların önüne yattı ve göğsünü siper etti. İslam'ın bayraktarlığını yapan bu memleketi Rabbim mahcup ve mağdur etmedi. Üç beş çapulcuya üç beş satılmışa bu vatan toprakları elbette teslim edilmeyecekti ve edilmedi" diye konuştu.

BU MİLLET BİZLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Programa katılan ve vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, "15 Temmuz geçeli yaklaşık iki yıl oluyor. O günden bu güne kadar bizleri yalnız bırakmayan bütün Türk milletine ve siz değerli Güneydoğulu hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız günün 24 saati bizimle beraberdi, bizi yalnız bırakmadı. Ben de bütün Türk milletine kapılarımı açtım. Vatandaşlarımı kucakladım, ağlayan vatandaşlarımızı teselli ettim. Sakın ağlamayın, onlar vatan, toprak, millet için şehit oldu dualarımızı bekliyorlar dedim ve teselli ettim" dedi.

Program sonrası Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şehit ailelerine Kur'an-ı Kerim, Türk bayrağı ve çiçek takdim etti.