Özdemir Çalışıyor, Araban Güzelleşiyor.
Özdemir Çalışıyor, Araban Güzelleşiyor. Gaziantep,in şirin ilçesi Araban, başarılı Belediye hizmetleriyle adından söz ettiriyor. İlçede sevilen ve gece gündüz demeden Araban,a ve Araban halkına hizmet için çalışarak ilçenin gelişimine büyük katkı sunan, 2 dönemden bu yana da Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Özdemir, çalışmalarıyla Arabanlılar,ın takdirini toplamaya devam ediyor.

Her gün ilçe de devam eden projeleri yerinde inceleyen ve sorunlara anında müdahale ederek çözüme kavuşturan Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, yoğun Belediye hizmetlerinin yanı sıra her gün mutlaka esnaf ziyaretleri, hasta ziyaretleri, taziye ziyaretleri yaparak halkla da sürekli bir arada.

Her şey daha yaşanabilir bir Araban için

Deyim yerindeyse büyük bir köy görünümünde devraldığı Araban ilçesini yaşanılabilir bir ilçe konumuna getirmek için meclis üyeleri ile birlikte gece, gündüz, hafta içi ve hafta sonu demeden durup dinlenmeksizin aralıksız çalışan Özdemir, “  2 dönemlik Belediye Başkanlığım zamanında projelerimizi hayata geçirerek Araban,ı  çok şükür yaşanabilir modern bir ilçe konumuna getirdik ve çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Durmak yok yola devam diyoruz. Göreve ilk geldiğim 2009 yerel seçimler sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Araban Belediye Başkanlığına seçildiğim gün AK Belediyecilik anlayışıyla, İnsanı Yaşat ki Devlet yaşasın mantığıyla hizmet ettik.  Ekibimiz ile kendimizi vatandaşlarımızın hizmetine adadık." dedi. 

Bizim için her yeni gün, Araban'a hizmet etmek için yeni bir fırsat diyen Başkan Özdemir, şeffaf belediyecilik anlayışı ile bütün kaynakları doğru kullandıklarını, ilçede yaşayan vatandaşların taleplerini dinleyerek, ona göre gerekli adımları kararlı ve şeffaf bir şekilde attıklarını belirterek İlçede adeta nereden nereye dedirten değişimi şu şekilde anlattı.

Araban büyük düşündü ve değişimi başlattı.

Bir Belediye Başkanına görünürde hiçbir fayda sağlamayan en pahalı, en zorlu ve en yıpratıcı proje kuşkusuz ki altyapı düzenlemesidir.

Bizim için Araban’ın geleceği öncelikliydi ve zor olanı seçtik, kısa sürede proje çizimi ve ihale sürecinden sonra altyapı çalışmalarına başlayarak tamamladık.

İlk iş içilebilir nitelikli su dedik.

 İçme suyu konusunun tüm tarafları ile yapılan toplantıların ardından geleceğin dev projesini hayata geçirdik ve bu proje kapsamında ilçemize Gaziantep su ve Kanalizasyon İdaresi öncülüğünde  168,356 metre temiz içme suyu hattı,  66,293 metre kanalizasyon kollektör hattı ve bunun yanı sıra 20.000 m²  alana kurduğumuz atık su arıtma tesisini hizmete açtık.

İlçemiz artık daha modern

İlçemizi daha modern bir hale getirmek için kırsal mahalleler başta olmak üzere 615,940 m²  dekoratif parke taşı, 74 km statik asfalt ve 23 km sıcak asfalt yol yapım ve yenileme çalışmasını gerçekleştirdik ve akabinde ilçemize 8,5 km yeni yol açarak şehir giriş ve çıkış yollarında yaptığımız düzenlemelerle birlikte, ilçemizdeki güvenliğin sağlanması ve aydınlık caddelere kavuşabilmesi için yaptığımız hizmetlerle ilçe merkezimizin cadde ve sokaklarının iyileştirilmesi adına ilçemizi daha modern bir hale getirdik.

Araban’ın kronikleşmiş imar ve mülkiyet sorunlarına neşter vurduk.

Vatandaşlarımızın daha güzel yaşam alanlarına kavuşabilmesi ve mülkiyet sorunlarının çözümü için, ilçemizin geleceğine yön verecek bir çalışmayla 240 hektarlık alanda imar uygulama çalışması, 640 hektarlık alanda ise revizyon imar çalışması yaparak Araban tarihinin en büyük projesi ile binlerce parselde devasa dönüşüm çalışmalarımızı gerçekleştirdik.

Hedefimiz daha temiz bir Araban dedik.

İlçemize tertemiz bir nefes aldırabilmek hedefiyle daha temiz bir araban için 7 gün 24 saat aralıksız çalışan Araban Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü sabaha karşı temizlik faaliyetlerine başlıyor. İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde başlayan temizlik çalışmaları çöp kamyonlarının her sabah saat 8'de araç parkından çıkarak görev yerlerine hareketiyle devam ediyor. Çöp konteynırlarının araçlara boşaltılmasından ve konteynırların çevrelerinin temizlenmesinden sonra rota ilçe merkezine 8 km uzaklıktaki ziyaret mahallemiz mevkii'nde bulunan çat bölgesindeki çöp aktarma istasyonu oluyor.

Her şey Araban için

Artarak devam eden hizmet ekibimiz ve ekipmanlarımızla sizlere hizmet etmekten Araban Belediyesi olarak mutluluk duyuyoruz. Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde ilçemize 5250 m²  alana inşaa edilmiş 20 yataklı yeni ilçe hastanemiz ilçemizin hizmetine sunuldu. 3490 m² kapalı alana sahip olan ilçe devlet hastanemizde 4 yataklı hemodiyaliz ünitesi, 10 yataklı acil servis müşade salonu, 1 ameliyathane, dahiliye, çocuk, aile hekim uzmanlığı, acil servis, kadın doğum, anestezi, genel cerrahi, ağız ve diş sağlığı poliklinikleri ile toplamda 8 poliklinik ile laboratuvar ve görüntüleme üniteleri yer alıyor. 

Bunun yanı sıra yapılan ilçe Devlet hastanemizde vatandaşlarımızın sorun yaşamaması için 4 uzman doktor, 10 pratisyen doktor, 36 hemşire, 12 hizmetli personel bulunuyor.

Sağlık bakanlığımız tarafından ihale edilen hastane 7,123,000 tl maliyetle inşaa edilen ilçe devlet hastanemizde tıbbi ve teknik donanımı ile ilkleri barındıran hastanenin hizmete açılması ile ilçemize modern teknolojiye sahip bir sağlık hizmeti kazandırılmış oldu.

Ayrıca 41250 m² alana inşaa edilecek 6 hekimlik aile sağlığı merkezi ve 112 acil sağlık hizmetleri komuta merkezi toplam 1550 m² kapalı alana sahip aile sağlığı merkezini 2019 yılı içerisinde halkımızın hizmetine sunulacak.

Modern Mezbahaneyi halkımızın hizmetine sunduk.

İlçemizde, modern sağlık standartlarına uygun birinci sınıf, içerisinde kesim odalarınında bulunduğunu hijyenik mezbahane projemizi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. 

Araban gelişiyor, değişiyor ve güzelleşiyor

Başkanlığım döneminde  içinde yeşil alanlar ve parklar konusunda önemli mesafeler kat ederek park, bahçe ve refüj alanlarında peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları yaptık. Daha yeşil bir araban için okul bahçelerine, refüjlere ve parklarımıza 10 bin adet fidan dikimi gerçekleştirerek yeni yeşil alanlar oluşturduk.

Yeni donatılarla yaşam alanları genişliyor.

Hizmetlerimiz arasında ayrı bir yere sahip olan Karapınar mesire alanımızı hemşehrilerimizin, günlük yaşamın stresinden uzaklaşmaları için gerekli olan her şey düşünülerek, sosyal ve kültürel hayata adapte olmalarını, ruhsal ve psikolojik sıkıntılarını, spor ve sosyal aktiviteler ile hafifletmek üzere 42000 m² alana inşaa edilen Karapınar mesire alanını faaliyete geçirdik.

Dumlupınar mahallemizde vatandaşlarımızın günün her saatinde vakit geçirebilecekleri recep Tayyip Erdoğan ilçe parkımızda 2 adet cafe, oturma alanları oyun grupları ve yürüyüş yolları ile şehrin içinde ama şehrin gürültüsünden ve karmaşasından uzak bir yaşam alanı oluşturduk.Toplam alanı 24000 m²  olan parkımızda çocuklarımızdan, yaşlılarımıza, gençlerimizden engellerimize tüm vatandaşlarımızın kullanabileceği dinlenme, eğlence ve spor alanlarını halkımızın hizmetine sunduk. Turgut Özal mahallemizde 7000 m²  alan üzerinde kurduğumuz parkta, çocuklarımızın olduğu kadar yetişkinlerimizinde keyifli zamanlar geçirebileceği çağdaş bir park inşaa ettik. Çocuklarımızın içerisinde oyunlar oynayıp, spor faaliyetlerinde bulunduğu parkların sayısını gelen taleplerle artıran araban belediyesi Fevzi çakmak mahallemizde 1000 m²  alan üzerine kurarak tamamladığı parkın çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk.

Her mahallede bir çocuk parkı

İlçemizin her mahallesinde çocukların oyun alanı olması için girişimlere başladık ve kısa sürede ilçe merkezi ve kırsal mahalleler olmak üzere toplam 45 adet çocuk oyun grubunu çocuklarımızla buluşturduk ve çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın kullanabileceği dinlenme ve eğlence alanlarını halkımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz.

Yarınlarımız olan gençlerimizi de unutmadık

Araban Belediyesi gençliğe hizmeti en önemli vazifesi olarak görüyor ve kültürel zenginliğimizi gelecek nesillere aktarmak kültürel ve sosyal alanlarda kalıcı izler bırakmak için sempozyumlar, paneller, konferanslar, kültür gezileri, eğitim faaliyetleri gibi bir çok etkinliğe imza attık, atmaya da devam ediyoruz.

Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız.

Başta gençler olmak üzere her kesimden insanın sporla buluşması için spor tesislerini ilçemize kazandırdık, gençlik ve spor bakanlığımızın katkılarıyla ilçe merkezimizde bulunan stadyumu ilçemize yakışır hale getirdik ve bunun yanı sıra, Turgut Özal, Elif, Yukarı Karavaiz mahallerimize her türlü donanıma sahip halı sahalarımızı kısa bir sürede inşaa ederek halkımızın hizmetine açtık. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkılarıyla Yeşilova mahallesinde amatör küme maçlarının oynanması için 11.000 m²  alana kurulmuş 1090  kişilik futbol tesisini ilçemizin hizmetine sunduk. Her katıldıkları turnuvadan başarılı olarak dönen ilçemiz sporcuları araban belediyesi katkılarıyla başarılarına başarı eklemeye devam etmektedir. Yaptığımız yatırımlarla oluşturulan araban belediye spor'un futbol, voleybol ve tekvando takımlarımızın başarıdan başarıya koşarak ilçemizi en iyi bir şekilde temsil eden tüm spor gruplarına sonuna kadar destek vererek, sporcularımızın her zaman yanında olduğumuzu gösterdik.

Eğitim  alanında önemli projeleri hayata geçirdik.

Her fırsatta eğitime destek sağlayan araban belediyesi, ilçede eğitim veren tüm okullarımız için maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyerek, okullarımızın muhtelif ihtiyaçlarına yönelik halıfleks, boya, mobilya, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları yapıyor. 

İletişim çağının faydalarını en üst seviyede kullanan Araban Belediyesi olanaklarını eğitim içinde seferberlik ilan ederek okullara bilgisayar ve projeksiyon desteği sağladık.

960 öğrencimize Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla üniversiteye hazırlık kursları verdik.

Gece gündüz Araban için çalışıyoruz.

Sürekli gelişen ilçemizin ihtiyaçları doğrultusunda araç parkımızı yeniliyor ve belediye kasasını zora sokmadan bir çok aracı hibe yoluyla belediyemize kazandırıyoruz.

Her geçen gün büyüyen ilçemizde hızlı ve etkili hizmetler sunabilmek için 7000 m² alana araç parkımızı yaparak 5 adet taşıyıcı kamyon, 4 adet çöp kamyonu, 3 adet iş makinası, 2 adet traktör, 1 adet süpürge aracı, 2 adet pikap, 1 adet transit, 1 adet otobüs ve 6 adet hizmet aracımız olmak üzere toplamda 25 adet aracımızı araç parkurumuza dahil ederek hizmetlerimizin standartını yükselttik.

Araban artık daha huzurlu

Halkımızın huzuru, sağlıklı bir çevrede yaşayabilmesi, kaliteli ürün ve hizmetlere ulaşabilmesi için zabıta ekiplerimizle denetim ve kontrol çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Daha temiz bir Araban için çalışıyoruz.

İlçemizin artan nüfusuyla birlikte vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu toplamda 750 evsel atık konteynırını talepler doğrultusunda belirlenen noktalara yerleştirdik. İlçemizde bulunan cami ve taziye evlerinde, çevre düzenlemesi yaparak, umumi tuvalet, şadırvan ve bakım yenileme çalışmaları yaptık ve mezarlık duvarları, içerisinde bulunan yürüyüş yolları onarımları ve temizlik çalışmalarını gerçekleştirerek daha düzenli hale getirdik. Ayrıca düzenli olarak ilçemiz ibadethanelerinin yanı sıra toplu kullanım alanları ve sokaklarımızın temizlik çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir.

Sosyal Belediyecilik gereklerini yerine getiriyoruz

Halka hizmet hakka hizmet anlayışı ile halkımızın tek bir merkezde sosyal ve kültürel hizmetleri alabilmesi için Şehitkamil sosyal tesisini halkımızın hizmetine sunduk.

İncitmeden ve rencide etmeden ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın iftar yemeklerini ayaklarına kadar götürerek, düzenli bir şekilde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda ve giysi yardımında bulunduk. Buna ek olarak kardeşliğin tesisi için vatandaşlarımızla her yıl iftar sofralarında birlikte iftar yaptık ve Recep Tayyip Erdoğan ilçe parkında manevi iklime uygun aktivitelerle halkımızla buluşarak tiyatro konser ve farklı etkinliklerle bir araya geldik. Özel ve dini günlerde aşure, yemek, ve tatlı dağıtımı, dini bayram ve etkinliklerde de hijyenik açıdan temizlik poşeti dağıtarak vatandaşlarımıza kolaylık sağladık.

 Engelleri ortadan kaldırıyoruz.

Dünya engelliler günü münasebetiyle büyükşehir belediyemiz ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza akülü tekerlekli sandalye yardımında bulunarak, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılımını sağlamak amacıyla akülü araçlar için ilçe merkezimizde bulunan Recep Tayyip Erdoğan ilçe parkımıza 1 adet şarj istasyonu yerleştirdik.

Kadınlara pozitif ayrımcılık.

Kadınların yönetime ve hizmetlere etkin katılmalarını sağlamak ve toplum içinde kadınlarının karşılaştıkları sorunları aşmak için halk eğitim merkezi ve İşkur destekli aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla çeşitli el beceri kursları açtık.

Vatandaşlarımıza istihdam sağladık.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı destekli ilçemizde dar gelirli ailelere iş imkanı sağladık.

Her zaman çiftçimizin yanındayız

İyi gününde nasıl çiftçimizle birlikte oluyorsak, onlarla dertleşiyorsak, kötü günlerinde de onların yanındayız. Uzak, yakın, zahmetli demedik; çiftçilerimize kolay bir ulaşım sağlamak için Gözey, Emirhaydar, Sarıkaya, Yaylacık, Küçüklü, Taşdeğirmen, Elif, Muratlı, Dağdancık, Körhacıobası,Güllüce, Sarıtepe, Çiftekoz, Tarlabaşı,Nurettin, Fıstıklıdağ, Hisar, Aşağı karavaiz, Beydili ve Gökçepayam mahalleleri olmak üzere toplamda 105 km arazi yolunu çiftçilerimizin hizmetine açtık. Geleneksel hale getirdiğimiz hayvan, gübre ve tohum dağıtım töreni kapsamında 20 çiftçimize 500 küçükbaş hayvan, 270 çiftçimize 27 ton gübre yardımında bulunduk.

Hayaller gerçek oldu.

Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu'nun destek verip,  açılışını yaptığı, yapımı yılan hikayesine dönen ve bölge halkının yıllardır beklediği Ardıl barajını hayata geçirip, toplamda 25,730 dönüm arazinin suyla buluşmasını sağlayarak toprağın veriminin artmasına ve çiftçimizin daha verimli mahsül almasına vesile olduk.

Vatandaşımızın zor günlerinde de yanlarındayız.

Varlıkların en mükemmeli olarak yaratılan insanın cenaze hizmetlerininde değerlere uygun olarak yerine getirilmesi amacıyla ilçe asri mezarlığının içerisine, 4 bayan, 4 erkek morg ve bay, bayan mescitinin bulunduğu 367 m² Gasilhane inşaa ederek vatandaşlarımızın iyi günlerinde olduğu gibi, kötü günlerinde de yanlarında olduğumuzu hissettirdik.

Vatandaşlarımızın acı günlerinde yanında olarak taziyeleri kabul edebilmelerine olanak sağlayan taziye çadırı uygulaması hayata geçirdik.

Bunların yanı sıra taziye çadırı dahil tüm cenaze hizmetlerini ücretsiz hale getirdik ve Yeşilova, Dumlupınar, Hisar, Fıstıklıdağ, Akkoç, Küçüklü ve Yaylacık mahallerimiz olmak üzere ilçemize 7 adet yeni taziye evi inşaa edip faaliyette olan taziye evlerinin ise dekorasyon ve çevre düzenlemesini yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

İlçemiz merkezinde bulunan asri mezarlığın duvarları yıkılmış ve içerisinde bulunan yürüyüş yolları tahrip olmuştu. yapılan çalışmalarla mezarlığın tüm duvarları, giriş kapıları ve yürüyüş yolları yenilenerek 1 adet Gasilhaneyi de kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk.

Tarihimize sahip çıktık.

İlçemizi daha modern ve çağdaş kent görünümüne kavuşturmak için, ilçe anıtı, Araban kalesi, Elif, Hisar ve Hasanoğlu anıt mezarlarının, Septimius severus köprüsü ve Köklüce mahallemizde bulunan Yavuz Sultan Süleyman camimizin restorasyonunu tamamlayarak kültürel miraslarımızın gelecek nesillere aktarılmasını ve görsel güzelliklerimizin arttırılmasını sağladık.

Sıkıntıların paylaşarak çözüleceğinin bilincindeyiz.

Tüm bunları yaparken vatandaşımızdan asla kopmadık, halk toplantıları ve danışma meclislerinde projelerimizi anlattık, dinledik ve onları ziyaret ederek görüşlerine önem verdik. Tüm bu projelere ilave olarak Araban’ın geleceğini etkileyecek bir çok projenin de takibini üslendik

Milli iradeye sahip çıktık.

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanımızın talimatından önce sokağa çıkarak ilk tepki gösteren ilçelerden biri olduk. 30 gün süren demokrasi nöbetlerinde tek bayrak, tek vatan, tek millet için meydanlarda halkımızla birlikte nöbet tutarak vatandaşlarımıza gıda ve içecek ikramlarında  bulunarak toplu dua ve şükür namazları kıldık.

Belediye hizmetlerini vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz.

İnsan odaklı hizmetleriyle hayatı kolaylaştıran araban belediyesi, interaktif web sitesi ile e- belediye uygulamasına geçiş yaparak, vatandaşlarımızın vergi ve faturalarını kolayca kredi kartıyla güvenli bir şekilde, 24 saat boyunca ödeyebilmeleri sağlamış, sosyal mecralarda kullandığı hesaplarıyla bilgiye ulaşmayı kolaylaştırırken ilçemiz hakkında tüm bilgi ve gelişmelerden vatandaşlarımızın anında haberdar olması için whattsaap ve sms hattıyla hızlı, güncel haber bildirimi ve sorunları ihbar edebilecekleri bir platform oluşturduk.

Değişim sözümüzü tuttuk.

2009 yılından beri yaptığımız çalışmalarla Araban’a altın bir dönem yaşattık ve yaptığımız tüm bu çalışmalarla neleri yapabileceğimizi gösterdik.

Daha fazlasını yapacak bilgi, tecrübe, birikim ve inanca sahibiz. Bölgemizde ilçemizin göze olduğu kadar gönüllere hitap edecek bir kimliğe bürünmesi en büyük arzumuzdur.

ilçemizde isdihdam, huzur ve refah'ı arttırmak, vatandaşlarımıza hak ettikleri kaliteli yaşam imkanlarını sunabilmek için gerçekleştirilen bu yatırım ve projelere katkı ve destek sağlayan Belediye meclis üyelerine, Belediye çalışanlarına, Milletvekillerimize, eski Başbakanımız sayın Binali Yıldırım beyefendi ve hükümetine, tüm bu hizmet ve yatırımların temelinde yatan güven ve istikrar ortamının sürdürülebilir büyüme ve kalkınma anlayışının mimarı, yeni Türkiye'nin büyük lideri sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,a şükranlarımızı arz ederiz. Biz hep birlikte Araban'ız, yarınlarımız için birlikte yürüyoruz.