TEMA Vakfı Gaziantep Şubesi yeni Projeleri ile sahada.
TEMA Vakfı Gaziantep Şubesi yeni Projeleri ile sahada. TEMA Vakfı Gaziantep İl Temsilciliği yeni dönemde yeni projeler ve savunuculuk çalışmaları ile sahada biz de varız dedi.

 TEMA Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Muharrem KATIOĞLU; ilçe temsilcilikleri, üniversite temsilcilikleri ve yönetim ekiplerinin katıldığı toplantıda konuştu. KATIOĞLU ‘’ 720 000 gönüllüye ulaşan vakfımızın öncelikli hedefi temiz toprak, temiz su , temiz hava ve doğal varlıkları korumaktır. Nüfusun her geçen gün artması nedeniyle toprak, su ve hava giderek kirleniyor.Bu durum  insanların ve diğer canlıların hayatını tehlikeye atıyor.’’dedi.

İNSANLAR EN KISA ZAMANDA FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNMELİDİR

Gaziantep ölçeğinde yapmayı planladığımız işler: Şehir merkezinde belirli bir yaşa ulaşmış çınar ağaçlarının ANIT AĞAÇ olarak tescillenmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bir rapor sunmak olacak. Belediyelerimiz ile görüşmeler yaparak kömür yakmaktan kaynaklanan hava kirliliğini minumuma düşürmek..İlgili kurumlar ile görüşerek temiz enerji kullanımı için dünyada kullanılan çözüm yollarından faydalanarak öneriler sunmak. Yeşil çatı uygulamaları ile yağmur suyu depolama alanlarının  oluşturulması için öneriler sunmak. Tarım topraklarına bina yapılmasının önüne geçmek için çalışmalar yapmak. Kurumlar ile görüşmeler gerekirse bilgilendirme sunumlar yaparak mümkün olduğu kadar fazla insana ağaç diktirmek için çalışmalar yapmak. Bisikler kullanmaya teşvik için bisikler turları düzenlemek. Ceza İnfaz Kurumu, Diyanet İşleri, güvenlik güçleri, Milli Eğitim, Sağlık Kurumları…gibi kurum ve kuruluşlarda farkındalık çalışmaları yapmak. FISTIĞIMIZ BOL OLSUN PROJESİ’ni halk ile buluşturmakiçin çalışmalar yapmak. Nizip İlçemiz sınırları içinde bulunan HANCAĞIZ BARAJI Bölgesini tekrar bereket fışkıran alana dönüştürmek için girişimlerde bulunmak…gibi daha bir çok çalışma için

HER HAFTA SONU FİDANLARIMIZI TOPRAKLA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

Çalışmalarımız dahilinde bize destek olacağına inandığımız herkese şimdiden teşekkür ederiz.