Ortaylı: Sandviççi gibi özel okul açıyorlar.
Ortaylı: Sandviççi gibi özel okul açıyorlar. Boğaziçi Üniversitesi'nde '100. Yıla Girerken Atatürk Sempozyumu' düzenlendi. Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyumun açılış oturumunda Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı konuşmalarıyla her zaman olduğu gibi önemli konulara parmak bastı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde '100. Yıla Girerken Atatürk Sempozyumu' düzenlendi. Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyumun açılış oturumunda Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı konuşmalarıyla her zaman olduğu gibi önemli konulara parmak bastı.

Ortaylı konuşmasında, Atatürk'ün askeri hayatı, İstiklal Savaşı, 1. ve 2. Dünya Savaşı'na değindi. 

Atatürk'ün hayatı ile ilgili yaptığı konuşma sırasında Ortaylı tarihçilere de eleştiride bulunarak, "Şunu da itiraf etmek lazım. Bu piyasada Kazım Karabekir ile Mustafa Kemal'i birbirine kırdırmaya çalışan hödükler var... Tarih dergileri çıkararak falan. Böyle şeylere itibar etmeyin. İstiklal Savaşı'ndaki komutanların ruh dünyasını gelişimini biz tespit edemeyiz. Çok belli ki bunlar büyük adamlar, oldukları yerde yatmak ister. Birisi doğu cephesinden, diğeri orta anadoludan gelip katılmış, sonuna kadar desteklemiş. Üçü dışında öbürleri sonradan katılmıştır" diye konuştu.

Türk devrimiyle eğitim alanında başarılar sağlandığını söyleyen Ortaylı, günümüzde eğitim sisteminin büyük sorunları olduğunu  belirterek şöyle devam etti: Özel eğitime karşı değilim. Ama bugünkü gibi özel eğitim olmaz, sandviççi dükkanı gibi özel okul açıyor adamlar. 15 tane peynirci dükkanından iyi peynir çıkmaz. Bu feci bir şey ve tahlil edilmemiş bir sorun.