Nizipliler Mehmet Aslanı istiyor
Nizipliler Mehmet Aslanı istiyor 2019 mart ayında yapılması düşünülen yerel seçimler, kulisleri hareketlendirmeye başladığı şu günlerde, Gaziantep’in 3. Büyük ilçesi olan Nizip’te de hareketlilik başladı.
NİZİP’TE MEHMET ASLAN SESLERİ YÜKSELİYOR

2019 mart ayında yapılması düşünülen yerel seçimler, kulisleri hareketlendirmeye başladığı şu günlerde, Gaziantep’in 3. Büyük ilçesi olan Nizip’te de hareketlilik başladı.
Sosyal medya üzerinde,  Mehmet Aslan’ın aday olacağı yönünde paylaşımlar, Nizip’te heyecan yarattı.  Mehmet ASLAN, Nizip’te yapılan 2009 yerel seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olarak aday gösterilmiş, (resmi sonuçlara göre) az bir oy farkıyla başkanlık yarışını kaptırmıştı.
3 dönemden beri Nizip’te belediye başkanlığı yapan Hacı Fevzi Akdoğan’ın artık değişmesini düşünen birçok Nizipli, önümüzde ki aylarda yapılacak olan yerel seçimlerde Mehmet ASLAN’ın aday olması konusunda sosyal medyada kampanya başlattılar.
Belediyecilik konusunda deneyimli olan Mehmet Aslan, daha önce de Nizip Belediyesi’nde çeşitli kademelerde görev yapmış ve önemli bir çok projeye imza atmıştı.

Mehmet ASLAN Kimdir?
1961 yılında Nizip’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Nizip’te tamamladı.
Daha sonra 3 değişik üniversitenin farklı bölümlerinden teknik,işletme ve iktisadi eğitimler aldı. (Dicle, Selçuk ve Anadolu Üniversiteleri)
1982 Yılında, açmış olduğu özel mühendislik bürosuyla iş hayatına başladı.
1985 Yılında, dönemin Belediye başkanından gelen talep üzerine, Nizip Belediyesinde İmar İşleri Müdürü olarak göreve başladı. 
Daha sonraki yıllarda, Fen İşleri Müdürlügü ve Belediye Başkan yardımcılığı görevlerinide beraber yürüttü.

Civar İlçe ve Belde Belediyelerinde de teknik ve idari ek görevler yaptı. 
2009 Yılında, kendi isteğiyle İmar İşleri Müdürlügü görevinden, emekliye ayrıldı.

Halen, AS-ÜN Mühendislik ve MAS Yapı Mimarlık, Mühendislik, Müteahhitlik Şirketleriyle iş hayatına devam etmektedir.
Resmi görev yaptığı süre içerisinde, dönemin Belediye Başkanları ve ekip arkadaşlarıyla birlikte, o dönemlerdeki kısıtlı imkanlara rağmen çok önemli hizmetlere imza atmışlardır.