Hayri Yanıç, yeniden Başkan seçildi.
Hayri Yanıç, yeniden Başkan seçildi. S.S. Şahinbey Briketçiler, Karocular ve Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olağan genel kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen Kongrede başarılı çalışmalara imza atan Mevcut Başkan Hayri Yanıç, üyelerin oylarıyla yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Esnaf olarak Şahinbey Belediyesinin  Düztepe de Özdemirbey caddesinde yaptığı kentsel dönüşüm çalışmaları başladığından beri ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten S.S. Şahinbey  Briketçiler, Karocular ve Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hayri Yanıç, hiç bir konuda kendilerine destek olmayan  ve orada bulunan esnafa  büyük mağduriyetler yaşattığı için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu”na tepki gösterirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine de kendilerine yer gösterdikleri için tüm esnaf adına teşekkür etti.

 "Esnaf olarak büyük haksızlığa uğradık,”

Yanıç, esnafın yaşadığı sıkıntılar için şunları söyledi: “Şahinbey Belediyesi bizlere yer göstermeden yerlerimizden çıkarmaktadır. Çıkarttığı gibi mevcut yerlerimizi de yıkıyor. Hiçbir şekilde bize bir şey ibraz etmeden yerlerimizi yıkıyor. Bundan dolayı sıkıntılarımız büyük. Yıkılan yerlerimiz için para bile ödemiyor. Ve buradaki Briketçi esnafı na çalışacakları bir yerde göstermiyor. Yerlerinizi boşaltın nereye giderseniz gidin deyip yerlerimizi boşaltıyor. Bizim beklentimiz Şahinbey sınırları içerisinde bizlere bir yer tahsis edilsin. Biz bu yeri zaten bedava istemiyoruz. Bedelini ödeyeceğiz. Bu bölgedeki kentsel dönüşümde en büyük sıkıntıyı bizim esnafımız yaşadı. Hiçbir ödemede yapılmıyor. Bu bölgede mağduriyet yaşayan 32 esnafımız var. Bu sorunlarımızı görüşmek için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlundan defalarca randevu talep etmemize rağmen randevu verilmedi yani görüşmek istemiyor.  Buraya gelip dertlerimizi de dinlemiyor. Çözüm için bir yol da göstermiyor. Kanuni haklarımızı aramak istediğimizde ondan da bir cevap alamıyoruz. İmar barışından faydalanmak için para yatırdık ona rağmen yıkmaya geliyorlar. Mahkeme yürütmeyi  durdurma kararı veriyor ona rağmen yıkıyorlar Bu nasıl iş anlamadık.

“Fatma Şahin ve ekibine teşekkürler”

Burada neredeyse esnaf kalmadı.  Bütün siparişlerimizi iptal etmek zorunda kaldık. Mal aldığımız yerlerle sıkıntılar yaşadıklarını belirten Yanıç, “ Özdemirbey caddesinde çalışmalar başladığından beri bizim sıkıntımızda başladı. Her gün bir yerleri yıkıyorlar. Biz yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz. Mevcut Ruhsatlı iş yerlerimizi yıkıyorlar. Biz zaten Kooperatifimizi kurduk 32 tane üyemiz var. Tek isteğimiz Kooperatifimize bir yer tahsis edilmesi. Bizlerde, çalışan işçilerimizde, mal alanda satanda mağdur. Bu duruma bir anlam veremiyoruz Belediyenin görevi  vatandaşına hizmet etmektir.  Yer konusunda Şahinbey hiçbir yer göstermiyor ama Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bize bir yer gösteriyor. Şahin ve ekibine teşekkürler. “ dedi.