Gaziantep ASKF'den flaş açıklama Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu flaş bir toplantı gerçekleşt
Gaziantep ASKF'den flaş açıklama Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu flaş bir toplantı gerçekleşt Gaziantep ASKF'den flaş açıklama Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu flaş bir toplantı gerçekleştirerek durum değerlendirmesi yaptı.

Gaziantep ASKF'den flaş açıklama

Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu flaş bir toplantı gerçekleştirerek durum değerlendirmesi yaptı.

Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetim kurulu flaş bir toplantı gerçekleştirerek durum değerlendirmesi yaptı.
Yapılan değerlendirme sonrası alınan kararlarla alakalı olarak bir açıklama yapan Gaziantep ASKF önümüzdeki sezon BAL'da Gaziantep'i 4 takımla temsil edecek olmanın vurgusunu yaparak bu anlamda çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

İŞTE ASKF'DAN YAPILAN O AÇIKLAMA;

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 21.08.2023 tarihinde Bölgesel Amatör Lige alınan takımlarla ilgili resmî yazının federasyonumuza ulaşmasının ardından, ivedi bir şekilde Gaziantep ASKF Başkanımızın öncülüğünde, yönetim kurulu ve TFF Futbol İl Temsilcisinin de katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.
Bilindiği üzere, deprem felaketi nedeniyle ligler oynatılmamış ve bu hususta ne yapılacağı konusunda resmî bir açıklama yapılmadığından federasyonumuz tarafından gerekli önlemler ve çalışmalar alınmasına rağmen somut bir adım atılamamıştır.
18.05.2023 tarihli TFF’ye sunulan dilekçe ve sonrasında TFF’ye sunulan dilekçelerde belirtildiği üzere, Bölgesel Amatör Ligde 2 takımımız mevcut iken, bunun yanında 4 takımın da Süper Amatör Ligden Bölgesel Amatör Lige yükselmesi için hem yazılı hem sözlü girişimlerde bulunulmuş ve kamuoyu yaratılmıştır. Gelinen noktada federasyonun aldığı karar neticesinde Süper Amatör Lig grup birincileri Aktoprak Spor Kulübü ve Nizip Spor Kulübü Bölgesel Amatör Lige yükseltilmiş, Gaziantepgücü Spor Kulübü ve Araban Belediyespor ile takım sayımız 4 olmuştur.

Gaziantepgücü Spor Kulübü ve Araban Belediyespor Kulüplerinin verdikleri dilekçe neticesinde, hakları saklı kalmak kaydıyla bu yıl lige katılmamaları talepleri kabul edilmiştir. Önümüzdeki sezon bal ligine devam edeceklerdir.

Deprem bölgesindeki illerin de takım sayılarının artmasında Gaziantep Askf'nin talepleri ve girişimleri de etkili olmuştur.

Bu hususların yanında, federasyonumuz tarafından önceden tüm planlamalar yapılmış, son görüş ve öneriler alınmıştır.
Toplantıda görüşülen ve alınan kararlar şunlardır:
- Bölgesel Amatör Ligde kulüp sayımızın arttırılması yönünde çalışmalar yapılacak, bunun mümkün olmaması durumunda en azından mevcut sayıyı korumak adına çalışmalar yapılacak.
- Tüm yerel liglerin başlama tarihleri, kura çekim tarihleri belirlendi. (Önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.)
- Süper Amatör Lig takım sayıları, grup sayıları, lig başlama tarihi, lige yükselen kulüpler ve bir üst lige yükselme şartları, düşme koşulları ve sayısı belirlendi. (Önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.)
- 1. Amatör Lig takım sayıları, grup sayıları, lig başlama tarihi,lige yükselen kulüpler, bir üst lige yükselme şartları, düşme koşulları ve sayısı belirlendi. (Önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.)
- 2. Amatör Lig takım sayıları, grup sayıları, lig başlama tarihi,lige yükselen kulüpler, bir üst lige yükselme şartları, düşme koşulları ve sayısı belirlendi. (Önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.)
- Daha önce gerçekleştirilen Spor İl Güvenlik Kurulu açıklamaları kamuoyu ile paylaşılacaktır.
- Şehir merkezindeki ve ilçe statlarındaki eksiklikler ve bu eksikliklerin giderilmesi adına çalışmalara başlanmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saygılarımızla.