Eşit İmkanlar Projesi Gaziantep,te.
Eşit İmkanlar Projesi Gaziantep,te. Türkiye’de bulunan dezavantajlı ve avantajlı okullarda okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencilerini eşit imkanlarda buluşturmayı hedefleyen Eşit İmkanlar Projesi ekibi kısa zamanda 5000 çocuğa ulaşarak gönüllü ve ekip üyeleri ile birlikte çocukların gizli kalmış potansiyellerini ortaya çıkartıyor.

Hedefinin büyük bir vakıf kurmak olduğunu söyleyen proje kurucusu Esra Karaduman, “Hedefim çocukların tek bir alanda değil de bütün alanlarda kendisini geliştirip lise ve üniversiteye güzel bir şekilde ilerlemelerini sağlamak. Gaziantep’te büyük bir farkındalık yaratmak istiyorum” dedi. Eşit İmkanlar Projesi’nin diğer projelerden büyük farklılıkları olduğunu sözlerine ekleyen Karaduman şu şekilde konuştu; “Diğer projeler sadece belirli kategoriye odaklanılıyor, hep ihtiyaç belirlemeye ve giderilmeye yönelik çalışıyorlar ama çocukların iş dünyasındaki ihtiyaçları hiçbir şekilde giderilmiyor. Bizim projede İnovasyon, Girişimcilik, Mühendislik, Robotik ve Kodlama, Bilişim, Spor, Doğa, Eğitim, Sağlık, Sosyal Yardım’ın içerisinde olduğu 10 farklı kategorinin olması ve bunları farklı şekillerde uygulamamız bizim farkımız.

Eşit İmkanlar Projesi 2017-2018 eğitim  yılında ulaştığı 5000 çocuk ile gerçekleştirdiği birbirinden farklı etkinliklerle sosyal yardım projelerine yeni soluk getirdi.Spor,Robotik ve Kodlama,Girişimcilik,Sanat gibi kategorilerde yardımlar yapıp kardeş okul projeleri desteği ile eğitimler verildi.

Proje revize edildikten sonra 2018-2019 yılının ilk dönem etkinliği gerçekleştirildi.Eşit İmkanlar Projesi çocuklara daha iyi imkan sunabilmek amacıyla Eşitim ile benzer kategorilerde etkinlik gerçekleştiren proje ve sivill toplum kuruluşları ile birlikte çalışır.Bu anlamda 81 İlde Çocuklar İçin Çal Projesi ile birlikte Türkiye genelinde bulunan köy okullarına müzik atolyesi kurulması hedeflenmektedir.

81 İLDE ÇOCUKLAR İÇİN ÇAL projesi ise ; yaklaşık bir buçuk senedir otostopla sehir köy köy rehabilitasyon merkezlerine gidip çocuklara gönüllü olarak müzik yapan gezgin bir müzisyenin başlatmış olduğu bir projedir.. 81 İLDE ÇOCUKLAR İÇİN ÇAL da hedeflenen amaç öncelik Doğu ve Güneydoğu olmak üzere tüm Türkiye'de sanat atölyeleri oluşturmaktir.. Oluşturulacak sanat atölyelerinde çocuklara müzik öğretmenlerinin eşliğinde eğitimler verilecektir böylece sanat bilinci ile yetişen bir nesil ortaya çıkmış olacaktır.

28 Eylül 2018 Cuma günü Arıl köyü Şehit Mehmet Özer Ortaokulunda Eşitim & 81 İlde Çocuklar İçin Çal Projesi gönüllüler ve sponsorlar kardeş okul olan Yeryüzü Koleji desteği ile toplanan enstrümanlar ile müzik atolyesi kuruldu.Türkiye genelinde 81 İlde Çocuklar İçin Çal Projesi ile birlikte atolyeler kurulmaya devam edilecektir.Proje kurucusu Esra Karaduman bu anlamda Gaziantep’te birçok atolyenin açılacağını belirtti.