Cumhurbaşkanı'ndan emeklilere zam müjdesi!
Cumhurbaşkanı'ndan emeklilere zam müjdesi! Milyonlarca emeklinin gözü kulağı ek zam görüşmelerine çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "SSK ve Bağ- Kur emeklilerine yüzde 5 ekstra zam yaparak, yüzde 42,6 yükseliyor." dedi. En düşük emekli maaşı ise 10 bin TL'ye çıkarıldı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Şehit ailelerinin metaneti karşısında duygulanmamak mümkün değil. Her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuş vatanımızın dört bir yanında milyonlarca gencimiz var. Rabbim kahraman askerlerimizi cennetiyle müşerref eylesin. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık. 5 günde hava harekatlarımız neticesinde 114 hedef, 78 terörist etkisiz hale getirildi. 60 kritik altyapı ve mühimmat tesisi yok edilmiştir.

 

"STRATEJİMİZ 'TERÖRİSTAN' KURMA PLANI YAPANLARI RAHATSIZ ETMİŞTİR"

Güvenlik Toplantısında sahadaki güncel durumu değerlendirdik. Bugünkü Kabine toplantımızda terör saldırılarını da ele aldık. Türkiye'nin bir süredir kararlılıkla uyguladığı strateji 'Teröristan' kurma planı yapanları rahatsız etmiştir. Türkiye bölücü elebaşlarını kendilerini güvende hissettikleri yerde imha ettikçe ülkemizin önünü kesme eylemleri daha da artmıştır. Ülkemizin gerçekleştirdiği sınır ötesi harekatlar sayesinde bu çabaların sürdürüldüğünü çok iyi biliyoruz. Birileri anlamasa da biz sınır ötesi operasyonlarımızla aynı zamanda ülkemizi terör koridoruyla kuşatma senaryolarını da yırtıp attık.Geçici sığınmacı statüsüyle 620 binden fazla Suriyeli güvenli bölgelere geri dönmüştür. Terör örgütü kendisine biçilen bölücü rolü uygulayamamıştır. Karşımızdaki tablo açıktır. Mücadeleyi sadece kendi güvenliğimiz için değil evlatlarımızın terörsüz iklimde büyüyebilmesi için de vermeliyiz. Bu tür gündemlerin, ülkemizin planlarını bozduğu çevreler tarafından körüklendiğine inanıyorum. Türkiye operasyonlarıyla toprakları üzerinde ameliyat yaptırmayacağını açık ve net göstermiştir. Bölgemize yeni Sevr dayatmaları yapanları alt üst ettik. Sınır ötesi operasyonların nasıl daraltılacağı bizim gündemimizde yok nasıl genişleteceğidir. Irak ve Suriye'de eli kanlı caniler var oldukça bizim de içimiz rahat etmeyecektir. Kuzey Irak dağlarının her karışını güvenli hale getirene kadar operasyonlarımız sürecektir. Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine bakmadan bu doğrultuda yeni adımları atacağız. Yeni harekatlarla şehitlerimizin dökülen kanlarının hesabını sormakla kalmayacak, geleceğimizi güvence altına alacağız.