BTP, Gaziantep adaylarını açıkladı.
BTP, Gaziantep adaylarını açıkladı. Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) Güneydoğu bölgesi illerindeki belediye başkan adayları tanıtım toplantısı Gaziantep'te düzenlendi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) kurmaylarının da katılımıyla Gaziantep'te düzenlenen aday tanıtım programında konuşan Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu, Türkiye'nin yaşadığı sorunları ve çözümleri anlattı.

Sempozyumun kapanış konuşmasını Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu yaptı. Konuşmasında asgari ücret ve milli gelir kıyaslaması yapan Eyercioğlu şunları söyledi: "Asgari ücret, verilmesi gereken en az ücret demektir. Türkiye'deki asgari ücret ise ortalama ücretin üstündeki bir meblağdır. Niçin? Birçok insanın eline asgari ücret bile geçmiyor da onun için. Diğer taraftan kişi başına düşen milli gelir için 10 bin doların üzerinde bir rakamdan bahsediliyor. Bu her bir kişinin yıllık 53 bin lira geliri var demektir. Siz 4 kişilik bir aile iseniz yılda evinize 212 bin lira giriyor olması lazım. Bunu 12 aya bölerseniz ortalaması 17 bin 500 TL yapar. Her ay 17 bin 500 TL giren kaç tane ev var. Asgari ücret ise bu söylediğimiz rakamın onda biri. Peki, bu kalan 9 kişinin parası kimin cebinde?" 

'Dilenci gibi yaşamak zorunda mıyız?'

Bu sözlerinin ardından konuşmasında ekonomiye dair çarpıcı değerlendirmelerine devam eden Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu, "Bize yıllardan beri, 'biz petrol bağımlısı bir ülkeyiz. Petrolü ithal ediyoruz. Onun için de sürekli açık veriyoruz' dediler. Şimdi bakıyoruz; Türkiye'nin her yerinden petrol fışkırıyor. Bu petrol elma bahçesinde yetişir gibi 1-2 yılda mı oluştu? Toprağın altında yüzyıllardır duruyordu. Yabancılar çıkarma hakkını elde ettiğinden bu yana binlerce varil petrolümüzü götürüyorlar, biz yine asgari ücreti konuşuyoruz. Biz millet olarak bu kadar zenginliğin üzerinde dilenci olarak yaşamak zorunda mıyız" şeklinde konuştu.

Servetimiz faize gidiyor

Kapitalizmin tüm insanlığı açlığa mahkûm ettiğini ifade eden Eyercioğlu, 'Prof. Dr. Haydar Baş Milli Ekonomi Modeli ile yeni bir dönem başlattı' dedi ve şunları söyledi: "Prof. Dr. Haydar Baş bütün dünyanın önüne bir ufuk açtı. Hiçbir şeyiniz yoksa size sadece bu ülkenin vatandaşı olduğunuz için vatandaşlık maaşı vereceğini söyledi. Gelin bir hesap yapalım. Bu yıl Türkiye'nin ödemesi gereken faiz miktarı 126 milyar dolar. Şu anda dolar 5.3 seviyesinde. Çarpın bunu ve çıkan sonucu önce 12 aya bölün sonra da 80 milyona bölün. Arkadaşlar kişi başına her ay 650 TL yapar. Kişi başı her ay vatandaşa 650 TL ödeyecek gücümüz var ama bunu biz faiz olarak yabancıya veriyoruz. Sadece buradan 650 TL gelirse Haydar hoca ayda bin TL rahatlıkla verir mi, verir!"

'Yeni dünya düzeninin mimarı Haydar Baş'

Konuşmasında BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın 5 bin lira asgari ücret projesine de dikkat çeken Eyercioğlu, "Şimdi 10 bin dolar yıllık geliri olan bir ülkede 4 kişilik bir eve 17 bin 500 lira girmesi gerekiyordu. Haydar Hoca size 5 bin TL asgari ücret dedi. Bu gelirle bu para verilir mi? Rahatlıkla verilir. O zaman problem nereden kaynaklanıyor? Arkadaşlar sistematik bir yanlış var ortada. Osmanlı'nın son dönemlerinde de aynı bugünleri yaşıyorduk. Borç alan emir alır pozisyonunda Kıbrıs'ı bile İngilizlere verdik. Bugün Kıbrıs'ta yaşadığımız sorunların temelinde Osmanlı döneminde Kırım savaşı sonrasında Kıbrıs'ın İngilizlere kiralanmasından kaynaklanıyor. Niye sormuyoruz Kıbrıs'ı kim neden İngilizlere verdi diye. Gazi Mustafa Kemal geldikten sonra bu ülke Osmanlı'nın borçlarını bir kuruş borç almadan ödedi. Üstelik yatırım yaptı. O zamanın en büyük sanayi şirketlerini, fabrikalarını kurdu. Bunları dışarıdan borç almadan yaptı. Hem de savaştan çıkmış bir halde yaptı bunları. O'nun vefatından sonra yine eskiye dönüldü, Türkiye yine her yıl borç alıyor. Ekonomisini düze çıkarma şansı olmayan bir ülke haline geldik. Ülkemizin her yerinde Türkiye'yi ayağa kaldıracak kaynaklar var. Ama bize bir şey öğretiliyor; kriz var, kemer sıkma politikası var, borç var, hiçbir zaman dengelenemeyen bir bütçe var. İşte bu tablo kapitalist sistemin sonucudur. Bu aslında bütün dünyada böyle. Her kim ki bu sistemin dışına çıkıyorsa yeryüzünde cenneti yaşamaya başlıyor. Bugün dünyanın yeni düzeni oluşmuşsa, tek kutuplu dünya değişmişse bunun mimarı, fikir babası Prof. Dr. Haydar Baş'tır" ifadelerini kullandı.

BTP'nin Güneydoğu bölgesi adayları

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)  Güneydoğu bölgesi illerindeki belediye başkan adaylarını Gaziantep'te düzenlenen program ile tanıttı. 

Programda tanıtılan Bağımsız Türkiye Partili Belediye Başkan adaylarının listesi şöyle:

BTP Gaziantep Belediye Başkan Aday Listesi: 

Büyükşehir: Mahmut Özdemir
Şahitkamil: Adil Türköz
Şahinbey: Mehmet Yaşar Yiğiyt
Nizip: Ejder Karaduman
Karkamış: Lütfü Elmas
Oğuzeli: Ömer Ökeli
Araban: İsmail Zahteroğullları
Yavuzeli: İsmail Vaysal
İslahiye: Mustafa Kamil Eksen
Nurdağı: Hasan Hüseyin Avşar