Anasayfa Yerel ŞAHİNBEY BELEDİYESİ SAYESİNDE AYAKTA KALDIK
Anasayfa Yerel ŞAHİNBEY BELEDİYESİ SAYESİNDE AYAKTA KALDIK Şahinbey Belediyesi’ne bağlı İstiklal Sosyal Tesisi ’ne gelen Nazife Çelik tesiste yaptığı elbiseleri satarak geçimlerini sağlıyor.

Vatandaşın her alanda yaşamına dokunan Şahinbey Belediyesi özellikle 6 Şubat depreminden sonra vatandaşların yaralarını sararak yeniden yaşama tutunmalarını sağlıyor. Şahinbey Belediyesi’ne bağlı İstiklal Sosyal Tesisi’ne gelen Nazife Çelik tesiste yaptığı elbiseleri eşine vererek satış yaptırıp geçimlerini sağlıyor.

 

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ BİZE KAPILARINI AÇTI

Şahinbey Belediyesi’nin destekleri ile yeniden yaşama tutunduklarını ifade eden Nazife Çelik, “Şahinbey Belediyesi’nin bize sunduğu dikiş kursunda ürettiğim eşyaları satarak kazanç elde ediyor ve tüm borçlarımızı ödüyoruz böylelikle ailemizi geçindiriyoruz. Dikiş kursu ile pandemide tanıştım. Öncesinde ufak ufak dikişler yapıyordum ve kendimi geliştirdim. Başta çocuklarıma yapıyordum daha sonra eşimi işten çıkardılar. Eşim işten çıkarılınca bana sen ürünleri dik ben satayım dedi. Deprem oldu, deprem sürecinde ise hocamız tesiste kaldığını söyleyince ‘biz de gelebilir miyiz, eşim satışa gidiyor dikmem gereken kumaşlar var dedim’ Hocamız ise bize tesisin kapılarının açık olduğunu söyledi. Depremin ilk olduğu zamanlarda eşim 15-20 gün boyunca satışa çıkamadı ve bizim başka gelirimiz olmadığı için şalvar ve pijama dikmeye daha çok ağırlık verdim. Ben diktikçe eşim köylere ve çevre ilçelere giderek sattı. O dönemlerde çocuğumda rahatsızdı, paraya ihtiyacımız vardı. Dikiş ile kazancımızı çıkarttık. Daha önce kumaşlarımız ucuzdu, 100 TL’ye satıyorduk. Şuanda 200 TL’ye çıkardık. Günde ortalama 15 tane dikiyorum ve hepsi bitiyor. Biz kredi çekmiştik, dikiş kursunda ürettiğim eşyalardan kazanç elde ederek tüm borçlarımızı ödüyoruz ve ailemizi geçindiriyoruz” dedi.

 

DEPREMİN KORKUSUNU TESİSTE ATTIM

 

Depremin korkularını ve tüm stresini dikiş kursunda attığını söyleyen Nazife Çelik, “Depremde çok korkmuştuk ve buradaki görevli hocalarımız sayesinde ben dahil tüm kadınlar depremin stresini burada attık. Herkes burada birbirine destek oluyor ve dikiş yaparak stresimizden uzaklaşıyoruz diyebilirim. Tüm arkadaşlarıma tavsiye ettim. Buraya gelmenin motive ettiğini, tüm sıkıntılarımızdan arındığımızı ve eve mutlu gittiğimizi anlatıyorum” şeklinde konuştu.

 

EVİMİZİN GEÇİMİNİ SAĞLIYORUZ

Eşiyle el ele vererek zorlu süreci birlikte atlattıklarını ifade eden Salih Çelik ise “Eşimle beraber el ele verdik. Eşimin kursta ürettiği tüm şalvarı, eteği ve çeşitli giyim ürünlerini çevre köylerde ve ilçelere giderek satıyorum. Böylelikle evimizin geçimini sağlıyoruz” diye konuştu.